Publié le 29/10/2009 à 12:52
Édité le 29/10/2009 à 12:52

Paperback Freud : l'instant suédois

Om Freuds teori stämmer och om det medvetna är konsekvensen av försakandet av våra begär så måste ju Paperback Freud vara totalt omedvetna. Den glödheta high-energi(drink)- rocken som de levererar låter verkligen inte som om den kom från ett band med förträngda lustar. Tvärtom!
En groovy och karismatisk "Bogie rock" som uppvärmning, låt gitarrsträngarna mjukna upp, lite inandning och så riffar vi i gång!
Med de renaste rock'n roll melodierna och med refränger bebodda av rockens Gudar så har bandet proppat sina boots med allt vad det har och det svänger! Detta är byggt i granit för att spelas live!
Låt nummer två är "Hound dog" och gasverksarbetarna från kyliga trakter gör det igen! En oavbruten energi, kortfattade och avskalade låtar, fast skrämmande effektiva. Grabbarna gör vad de vill och det funkar hela tiden! Galet!
Mördarsolon och takterna är inbäddade i ett monstertempo! Paperback Freud uppfinner inte stilen men förnyar den med en otrolig stil!
Är det slut med Hellacopters? Det gör inget eftersom Longfellow Deeds Records har grävt fram deras efterträdare; i klarspråk är "Paperback på plats" som en viss punkare från Bruyères City skulle uttrycka det.
Skivans tredje spår behöver inte recenseras eftersom titeln lyder "High speed rock'n roll". Såja. Inget överflödigt.

Man får för sig att detta är ett förbannat skojigt gäng, men på varje låt hävdar svenskarna deras kärlek för tuffa gitarrer och brinnande rockmelodier. AC/DC får äntligen möjligheten att pensionera sig i lugn och ro.
Låtarna radas upp och efterliknar varandra ja, men samtidigt är det vad man vill ha! Man vill inte att bandet avviker från sitt recept av helt obehindrad och njutningsbar rock'n roll!
Nordmännen tar sig också ett par turer ner i kolgruvan ("My frequency", "Straight out of Moscow") och kanske i vissa stycken tar de till lite enkla knep, kanske man kan få för sig att man har hört det förr, fast å andra sidan tillhör ju detta själva musikstilen.
Albumets effektiva kraft överträffar allt annat och skivan får en helt enkelt att vilja kliva upp på vardagsrummets soffbord och ge sig in i en hair-guitar-solo.

Rock'n roll dude!


Backbone Bob / Eurosouthernrockers

> Commenter le blog. 4 commentaires  Tags :

Commenter
Note : les commentaires appartiennent à ceux qui les ont postés. Nous n'en sommes pas responsables.

Partager: facebook delicious blogmarks yahoo digg myspace

le 29/10/09 à 13:54 Par aureliO

[-] Re: Paperback Freud : l'instant suédois

aureliO
aureliO - 7829 msg
Terrier : DTC

notre première chronique en Suédois, champagne !

je précise qu'elle n'est pas de moi hein ^^ :smokin:
--
http://theaurelio.blogspot.com/

Répondre Citer

 

le 29/10/09 à 14:10 Par Ted

[-] Re: Paperback Freud : l'instant suédois

Ted
Ted - 8949 msg
Terrier : F-C / Qc / IdF

La top classe.

go okfetan fitta ora
--
When a man loves a woman...
Can't keep his mind on w-fenec.org

Répondre Citer

 

  • le 29/10/09 à 20:52 Par Bibu

    [-] Re: Paperback Freud : l'instant suédois

    Ca devient un webzine communautaire ce bouzin!

    Répondre Citer

     

Index Revenir en haut de page